HUSK Åbent Hus  8/3 2018 kl 18-21 -> Se mere her

Ridning og ridelinje på Ølgod Efterskole

Efterskoleår på ridesportslinje med masser af ridning og fællesskab omkring heste.

Uanset niveau vil du komme til at mærke vinden suse i håret når du galoperer afsted, og komme med på en linjefagstur til udlandet, hvor der er fokus på hest.

Et linjefag udover det sædvanlige
Ridning er den eneste sport i Danmark hvor du er afhængig af et dyr. Derfor sætter vi også stort fokus på dine evner som dyreven. Vi lærer dig om hestens anatomi, styrker og svagheder. Du lærer at passe på hesten og læse dens signaler – om den er glad eller ked af det.

Hestene går på døgnfold næsten hele sommeren, hvor de fodres efter behov. Resten af året er hestene på fold fra morgen til middag og bliver fodret i boksen tre gange om dagen.

Du kan komme med bag kulissen på Ansager dyrehospital. Her vil du blive introduceret til de mange måder dygtige dyrelæger undersøger og hjælper heste. Vi tager også til Hingstekåring i Herning, og stutteribesøg – alt sammen for at du kan få en bedre fornemmelse for den sport ridning er.

Indhold:

Efterskoleliv og ridning
Vi arbejder med at udvikle og forbedre din kropskontrol og din balance. Du lærer om hestens anatomi, instinkter og generel hestepleje. Undervisningen foregå som oftest på ridebanen hvor du med det samme kan se teorien omsat til praksis.

Stævner og kurser
Ridning er en sport for livet. Derfor kan du tage Dansk Ride Forbunds ryttermærker, der giver adgang til ridesporten efter dit efterskoleår. Du vil blive vejledt igennem hele forløbet, men det kræver også en stor arbejdsindsats fra dig.

Dressur og konkurrencer
Dressur er en konkurrencesport, og bliver betegnet som verdens sværeste sport, da den kræver meget stor indsigt af den enkelte rytter i både øvelser, holdning og forskellige gangarter. På Ølgod Efterskole træner vi målrettet med at gøre dig bekendt med de basale dele af dressuren, så du til sidst kan gennemføre en hel ekvipage.

Din ”egen” hest
Du vil få "din egen" hest på ridelinjen, som du vil ride på hele efterskoleåret. Rideskolen sørger for at lave et match, så rytter og hest er optimale for hinanden.

Du bliver ikke kun bedre ved at sidde på hesten. På Ølgod Efterskole udfordrer vi dig til også at blive klogere på anatomi, gangarter, racer og meget mere. For jo større indsigt du har i de dyr du omgås, jo bedre bliver du til at genkende selv små tegn fra din nye bedste ven.

Der kræves ingen forhåndskunnen for at deltage i linjefaget, du skal blot have interesse, lyst og glæde ved at være sammen med hestene - resten skal vi nok lære dig.

I løbet af året arrangeres der en udenlandsrejse med fokus på hest, hvor du som rideelev får en oplevelse ud over det sædvanlige.

Samarbejde med Ølgod og omegns Rideklub
Undervisningen på ridelinjen sker i et samarbejde med Ølgod og omegns Rideklub som ligger godt 3 km fra efterskolen.
Rideskolen har alle moderne faciliteter indenfor ridning, 2 ridehaller og helt nyt staldanlæg.Anne som er underviser har bestået både træner 1 og træner 2 uddannelsen under Dansk Rideforbund. (se mere her )
Anne træner desuden ungheste op til LA.

Linjefagstur

Ridesportslinjen:

• Fokus er grundridning og dressur
  • Sjove oplevelser med hestene
  • Hestens røgt og pleje
  • Hestens anatomi
  • Mulighed for at tage ridemærker
  • Mulighed for springundervisning
  • Temadage og ture som f.eks.
    • Turridning
    • Stutteri besøg