HUSK Åbent Hus  8/3 2018 kl 18-21 -> Se mere her

IT på Ølgod Efterskole – Få din egen computer

Ølgod Efterskole har taget springet ud i at blive en af Danmarks første bogløse efterskoler. Vi satser på en integreret IT-baseret læring, hvor eleverne bliver fortrolige med de muligheder computere bringer for dagen. Vi benytter os af Chromebooks.

Eleverne på Ølgod Efterskole får udleveret deres private computer i begyndelsen af skoleåret. Det betyder, at de fra første time alle har samme muligheder for at følge undervisningen. Computeren er det nyeste skud på stammen fra Google, der har lanceret en lynhurtig bærbar computer, der tager udgangspunkt i et interaktivt læringsmiljø.

Dette giver eleven mulighed for at hente og afleverer opgaver samt chatte direkte med læreren, selv udenfor undervisningslokalet. Computeren giver desuden adgang til en række hjælpemidler godkendt af undervisningsministeriet, der kan hjælpe bogligt svage elever med at følge undervisningen.

Lærerene udnytter, at alle elver har en computer til både at gøre undervisningen mere levende og spændende, men også til at gøre undervisningen mere effektiv, og eleverne lærer mere på kortere tid.
Computeren gemmer automatisk alt hvad eleven skriver og producerer på nettet, så undskyldningen om at hunden spiste opgaven holder desværre ikke på Ølgod Efterskole.