Inklusion på Ølgod Efterskole

Ølgod Efterskole arbejder med inklusion, og har afsat 10 pladser til elever med specielle behov.

Ølgod Efterskole er en almen efterskole, der på lige fod med folkeskolen, inkluderer elever med særlige behov.

A: Ølgod Efterskole har et særligt tilbud til unge med diagnoser indenfor autisme-spekteret. Elever der optages under dette tilbud, er normalt begavede med behov for støtte til struktur og social udvikling. Kravet til optagelse er: Eleven kan indgå i de undervisningstilbud Ølgod Efterskole tilbyder. For at komme i betragtning til en af disse pladser, skal man have været forbi skolen til en indledende samtale.

B: Elever med boglige vanskeligheder, optages på baggrund af personlige samtaler, der afdækker den enkeltes behov. Eleven støttes individuelt.

Skolen kan arbejde med forskellige typer inklusion:

• Enkelt integreret (fler-lærer tilbud i klassen)
  • Specialklasse (10 pladser)
  • Særlige hjælpemidler (app-reader, højtlæsning m.v.)
  • Støtte i fritidsdelen og på rejser

Skolen er delvis indrettet så kørestole kan komme rundt.

LÆS VORES INKLUSIONSFOLDER HERUNDER:

Kontakt skolen for et besøg på 75244522.